Рио 2016: “Chance на инфекция е много вероятно”, след като тестовете показват степен на замърсяване

олимпийски моряк Erik Heil носеше нова идея за да се предпази от канализационни, заразено води той и други спортисти ще се състезават в по време на следващата година игри: той ще носят пластмасови гащеризони и ги отлепят, когато той е безопасно миналото замърсените води най-близкия бряг.

Heil, 26, се третира в Берлин болница за MRSA, а месоядни бактерии, малко след като ветроходство в олимпийския тест събитие в Рио през август. Но стратегията си, за да се избегне повторение инфекция няма да се ограничи риска си.

Нов кръг от тестове, извършени от Асошиейтед прес показва Олимпийските пътища на града са в най-пълен с патогени далеч в морето, тъй като те са по-близо земя, където непречистени отпадъчни води се влива в тях от зловонни реки и буря канализацията.Това означава, че няма коефициент на разреждане в залива или лагуна, където ще се проведат и не по-малък риск за здравето на спортистите като моряци, конкуриращи по-далеч от Petrobras скандал следователи на shore.Brazil също ще контролират Олимпийските договори Прочети повече

< р> “Тези нива на вируса, са широко разпространени.Това не е само по протежение на бреговата линия, но това е друго място във водата, затова тя ще се увеличи експозицията на хората, които влизат в контакт с тези води “, каза Кристина Мена, експерт по водния вируси и доцент по обществено здраве в Университета на Тексас Health Science Center в Хюстън. “Ние говорим за екстремна среда, където замърсяването е толкова високо, че експозицията е неизбежна и възможността от инфекция е много вероятно.”

През юли, съобщи АП, че първия си кръг от тестове показаха заболяване -causing вируси, пряко свързани с човешкото канализация в нива до 1.7 милиона пъти какво ще се считат за силно тревожно в САЩ или Европа.Според специалистите спортисти се състезаваха в вирусен еквивалент на непречистени отпадъчни води и излагане на опасни рискове за здравето почти сигурно. Резултатите разтърсва световната спортна общност, със спортни служители обещават да направят своя собствена вирусни изследвания, за да се гарантира, водите са безопасни за конкуренция в следващата година игри.Тези обещания взеха по-нататъшно спешност през август, след като предварително олимпийски гребни и ветроходни събития в Рио довели до заболявания сред атлетите почти двойно по-приемлива граница в САЩ за плувци в води за рекреация.

Въпреки, олимпийски и World здравна организация длъжностни лица са флип-флопа на обещания за извършване на вирусни изследвания в резултат на доклада на аП от юли.

Сега, най-новите изследвания на аП, тъй като август показват, не само няма подобрение в качеството на водата, но това, че вода е още по-широко, замърсени от познатите досега.Броят на вирусите открити над един километър от брега в залива Гуанабара, където моряците се конкурират при високи скорости и се напълно наводнена, са равни на тези, намерени по бреговата линия близо до канализационни източници.

“Нивата на вируси са толкова високи в тези бразилски води, че ако ние видяхме тези нива тук, в Съединените щати на плажове, служители вероятно ще затворят тези плажове “, каза Мена.

бразилски, олимпийски и кой служители каже сега Бразилия се нуждае само от да извършват тестове за бактериални “маркери” за замърсяване за определяне на качеството на водата.Това е стандартът, използван от народите по целия свят, най-вече защото това е било в миналото по-лесно и по-евтино.

“Здравето и безопасността на спортистите винаги е основен приоритет и няма съмнение, че водата в рамките на терена отговаря на съответните стандарти, “каза олимпийски организационен комитет на Рио 2016 в емайл изявление във вторник. “Рио 2016 следва съветите на експертите на Световната здравна организация, чиито насоки за безопасно Развлекателни Водни среди препоръчват класифициране на вода чрез редовна програма за изследване на микробен качеството на водата.” Facebook Twitter Pinterest гребци носят лодки в Freitas лагуна на Родриго де в Рио де Жанейро ,Снимка: Фелипе Dana / AP

Въпреки това, през последните години технологичен напредък са направили това по-просто и по-евтино да се наблюдава вирусни нива, твърде

Ето защо много хора в научните общности в. и Европа се настоява за законодателство, което ще изисква вирусни изследвания на вода.

Те твърдят, че повторни изследвания, датиращи от десетилетия са показали малки, за да няма връзка между нивата на бактериите патогени във вода, която бързо се разграждат в солено и слънчеви условия, подобни на тези в тропическите Бразилия, както и наличието на вируси, които са показали, че да продължи с месеци, а в някои случаи години.

Това несъответствие е покрито в тестване AP в Рио, където водата често попада в рамките на безопасни нива на фекални бактерии, но една и съща проба вода показва нивото на вируси, подобни на непречистени отпадъчни води.Много от точките на изпитване покаже пикове на бактериално замърсяване, твърде особено в олимпийския лагуната и в пристанището, където моряците стартират занаяти. пътища на Рио, подобно на тези на много от развиващите се страни, са изключително замърсени, защото повечето от канализацията на града не се лекува, да не говорим, събрана. Мащабна количества от него се вливат направо в залива Гуанабара.The Родриго де Freitas лагуна и известния плаж Копакабана също са силно замърсени.

Рио спечели правото да бъде домакин на Олимпийските игри въз основа на документ продължителен оферта, която обеща да почисти живописните пътища на града чрез подобряване на канализационната канализация, залог, който е предназначен да бъде един от най-големите наследства на събитието.

бразилски служители сега признават, че няма да се случи.

аП първият публикуваните резултати са базирани на пробите, взети по протежение на бреговете на лагуната, където ще се проведат по гребане и кану събития.

Други проби бяха изготвени от яхтеното пристанище, където моряците влизат във водата и в прибоя плажа Копакабана, където маратон и триатлон плуване ще се проведе.Ipanema Beach, популярен сред туристите и където много от очакваните 350,000 чуждестранните посетители ще се потопите по време на игрите, също се тества.

Оттогава АП разширява своята тестване да включва офшорни пунктове вътре олимпийски ветроходство курсове в залива Гуанабара и в средата на лагуната, където гребане и кану платна са били разположени по време на последните събития изпитване.

тестовете са намерени лагуната и залива да бъде последователно вирус-натоварено през целия, но тя също така заловен скок в бактериалните фекални колиформи в лагуната до над 16 пъти размера разрешено съгласно бразилския закон.

Мена, експертът на водния вирус, каза, че има смисъл за спортисти, за да си мислят, че по-дълбоко в залива и лагуната ще е по-безопасно, но тестването не носи, че навън.

“Човек би очаквал да види повече колебания с нивата на някои патогени във водата, но това не е там”, каза тя.

в резултат на това нито един от местата са годни за плувци или Boaters, каза тя.Спортисти, които поглъщат три супени лъжици вода имат 99% шанс, че са заразени с вируси.

Тази оценка беше повторено от бразилски вирусолог Фернандо Spilki, координатор на програмата за качество на околната среда в Feevale университет в южната част на Бразилия, който е провеждане на ежемесечни тестове за АП.

“Проби от курсовете за ветроходни и вътре в лагуната доказват, че вирусите са налице дори и далеч от брега, далеч от източници на замърсяване, и че те поддържат изключително високо вирусно товар “, каза той.Атлети в Рио тестови събития са се опитвали много трикове и процедури, за да се избегне, попадащи болен, включително избелване гребни гребла, поливане на разстояние телата им вторият като свършат конкурират, и изпреварващо да приемате антибиотици, които нямат ефект върху вирусите.

Въпреки тези усилия, спортисти на състезания през август все още се разболяха.Световната федерация по гребане съобщи, че 6,7% от 567 гребци се разболя в първенство за юноши събитие в Рио.

Международната федерация ветроходство каза малко над 7% от моряците, конкуриращи се на топло-нагоре събитие в средата на август Olympic в залива Гуанабара се разболява, но федерацията не е проведено пълно преброяване на колко много спортисти се разболяха в двете седмици след състезанието, на груб инкубационен период за много от патогените във водата.

Мена и други експерти казват, че е трудно да се постави тези фигури в международен контекст, като всеки географско разположение има уникални заплахи.Но в САЩ, например, максимална скорост на заболяване на Агенцията за защита на околната среда за плуване е 3,6%, а много експерти смятат, че е твърде висока.

Германският морякът, Heil, беше един от тези, които се разболя в тест Рио събитие.

“никога не съм имал инфекции на краката ми. Никога! “Пише той в блога на германския ветроходство отбора в края на август, когато той претърпя болезнено лечение, за да изстържете инфекциите на разстояние си бедрата и краката. “Произходът трябва да бъде Marina га Глория.В бъдеще ние ще се опитаме да пътуват до Рио точно преди началото на всяко събитие, така че всички болести, които се показват появяват само, когато сме вече у дома. “

В годината, предхождаща Олимпиадата, AP разглежда месечни проби вода за три вида човешки аденовирус, както ентеровирус, ротавирус и бактериални фекални колиформи. Вирусите са открити в човешки чревни и дихателни пътища. Те предизвикват храносмилателни заболявания, включително повръщане, експлозивна диария и респираторни проблеми, всички от които ще почукат спортисти от конкуренцията. Сериозни сърдечни и мозъчни заболявания са възможни, макар и рядко също.Един вид тестове за анализ за вида аденовирус 2 и 5, маркери за замърсяване на отпадъчни води.

експерти за качеството на водата казват брой вирус удря 1000 за литър в САЩ или Европа ще доведе до екстремни аларма, което води в много случаи до плажа затваряне.

Вирусни нива са всички 30000 пъти по-високи от това, което е силно обезпокоително в САЩили Европа на всеки един от новите сайтове офшорни вземане на проби от АП: в точка 600 метра (гари) офшорна и в рамките на Захарната ветроходство раса курс; при 1300 метра (гари) офшорна рамките Naval училище ветроходство верига; и на място, във вътрешността на олимпийския лагуната, където се намира гребни платна, на около 200 метра (гари) от брега.

В тестове септември в Naval училище раса курс и офшорни лагуна точки, водата е била положителна за ентеровирус , една от основните причини за респираторно заболяване, стомашно-чревни заболявания и, по-рядко, сериозно сърдечно и мозъчно възпаление.

След тестване клетъчна култура показа вирусите в лагуна водата за да бъдат “активни и инфекциозни,” но пробите взети от курсовете по ветроходство в залива не са били.Mena, експерт за оценка на риска, каза няколко фактора инхибират вируси от нарастващия в лаборатория, но самият брой на патогени във водите на Рио означава риск за здравето на човека, е неприемливо.

Рио де Жанейро държавни органи обещаха да пълен канализационна инфраструктура в близост до Марина га Gloria до края на тази година и се отбелязва напредък.Властите твърдят, че след олимпийските обекти ще бъдат безопасни.

Но високите нива на канализационни свързан патогени намерени в курсове по ветроходство офшорни “показват, че тези вируси не просто идват от яхтеното пристанище има много, много точки където канализацията навлиза в залива “, каза Spilki, бразилският експерт,. “Тези патогени, които търсим, особено вирусите, са в състояние да мигрират в теченията в голям начин.”

Тези точки на замърсяване са най-вече на десетки реки, които пресичат столичния Рио и изхвърлят стотици милиони литри на непречистени отпадъчни води в залива всеки ден.По собствена преценка на правителството, само половината от отпадните води на града се влива в залива се лекува.

Тъй като докладът AP през юли изложени на сериозен риск за спортисти, олимпийски и Световната здравна организация длъжностни лица са флип-флопа над дали те ще извършват своята вирусни изследвания.

СЗО, която действа в ролята на съветник на МОК, взе четири различни позиции относно това дали или не вирусни изследвания трябва да бъдат извършени между юли и средата на октомври ,В 24 Октомври имейл, СЗО каза пред АП, че тя не се чувстваше Олимпийските длъжностни лица, необходими за провеждане “рутинна” вирусни изследвания, но добави, че не е “спокоен с вирусни патогени във вода” и че качеството на водата и мониторинг би бъде обсъден в Бразилия отново в края на ноември.

Мел Стюарт, един американец, който спечели два плувни златни медала и един бронзов медал от 1992 г. Барселона игри, каза, че ако дъщеря му бяха претендент в басейн с отворен вода конкуренция в Рио, той ще й каже да не се конкурират помежду си.

“златен медал не си струва да се застрашава здравето си”, заяви Стюарт.

“в момента има твърде много въпроси. Аз не виждам безопасност.Той не се появи в този момент, че спортистите се помисли на първо място. “