FA-t azzal vádolták, hogy Sam Allardyce Anglia kinevezése „intézményi kudarc” volt

A Labdarúgó Szövetséget egy parlamenti bizottság azzal vádolta, hogy „intézményi kudarc” nem teljesítette a Sam Allardyce-t, miután az Anglia vezetője csak egy meccs után váltott ki egy újságot követve.

A kultúra, a média és a sport választott bizottság képviselői azt mondták, hogy „rendkívüli” volt, hogy Allardyce nyereményt kapott, hiszen úgy vélte, hogy 1 millió font körüli régióban van, amikor egy kínos csípést követett, amelyen 400.000 fontot vettek észre. beszélt elkötelezettséggel, és úgy tűnt, hogy tanácsot ad a harmadik fél tulajdonjogi szabályairól. FA, ”mondta Clarke, akit augusztusban neveztek ki, és nem volt abban a szerepben, amikor a korábbi Bolton Wanderers és West Ham United menedzser kinevezték Roy Hodgson távozása után.

Azt mondta, hogy nem tudatában van annak, hogy Allardyce specifikus volt y megkérdezte interjújában az Lord Stevens és a Quest 2006-os felülvizsgálatából internetes sportfogadás adódó kérdéseket, amelyek 17 gyanús tranzakciót azonosítottak, amelyek közül négy Allardyce.Clarke azt mondta, hogy mivel nemzetközi átutalások voltak, az FA nem tudta tovább folytatni az ügyet, és Fifa nem tudott cselekedni, mert túl sok időt töltött el.

„Az FA kijelölt egy vezetőt, aki központi alak volt a labdarúgás által a nem megfelelő kifizetések és a bungsok által kezdeményezett legnagyobb vizsgálat során. Tudjuk, hogy az FA nem beszélt a Panoramával, aki elkészítette a vizsgálathoz vezető programot, ”mondta Damian Collins, az eljáró bizottság elnöke.Collins azt mondta, hogy ha az FA nem adta meg a helyes kérdéseket az Allardyce kinevezése előtt, akkor az „intézményi kudarc” lenne.

„Nem hiszem, hogy az FA a Questhez vagy Lord Stevenshez beszélt a találkozó előtt és hogy nem tudjuk meggyőződni róla, hogy megbeszélték-e vele, mielőtt a kinevezés megtörtént – azt hiszem, sokan találják ezt a megdöbbentőnek.

Collins rámutatott a múlt héten David Gill, a korábbi Manchester Az Egyesült Államok vezérigazgatója, aki az FA fórumon ül, amelyben azt mondta, hogy senki nem látta az Allardyce helyzetét. – Azt hiszem, sokan látták ezt, és csak az FA volt – mondta Collins.

Martin Glenn, az FA vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy Allardyce, aki mindig tagadta azt, bűncselekményt kérdeztek meg a megkérdezés során felmerült kérdésekről az interjújában.

A szélesebb körű korrupciós kérdésekben Collins azzal is vádolta az FA-t, hogy nem lépett kapcsolatba Peter Harrison labdarúgó ügynökével, aki 2011-ben több követelést tett vagy a korábbi Crystal Palace játékos Jason Puncheon Neil Warnock ellen tett állításainak nyomon követése.

Az állítások eredetileg egy gyorsan törölt tweets sorozatban készültek, parlamenti kiváltságok szerint, Collins azt mondta, hogy Puncheon azt állította, hogy A Warnock extra nyereményt és megjelenési bónuszt adott a játékosoknak, hogy online sportfogadás megbizonyosodjon róla, hogy fizetnek neki a csapatba vagy a padra.Puncheon a Warnockon játszott a Crystal Palace-nál, és a Queens Park Rangers-nél kölcsönzött. Warnock hétfőn válaszolt, mondván: „Ezek az állítások teljesen és teljesen hamisak. Az FA bizottság 2014-ben részletesen megvizsgálta az összes bizonyítékot, és megállapította, hogy a rólam közzétett állítások megalapozatlanok voltak. Bármely javaslat, hogy az FA nem vizsgálta ezt az ügyet, egyszerűen nem igaz.

„Puncheon úr bocsánatot kért, és eltávolította a Twitter-fiókjából származó állításokat. Az FA 15 000 fontot szabott ki neki, és figyelmeztetett a jövőbeli magatartására.

„Csalódott vagyok, hogy ezeket az állításokat megismételte Puncheon úr bocsánatkérése után, és miután az FA-t teljesen megvizsgálta.Ha valaki megkérdezte volna nekem az igazságot a közzététel előtt, akkor az FA weboldalára mutatnám, ahol a tények mind könnyen hozzáférhetők. a Harrison állításait. Az FA elnöke azt mondta, hogy folyamatos felülvizsgálata folyik a fegyelmi hatáskörökről, mivel az ügynökök szabályozásával kapcsolatos, és 12 hónapon belül „jelentős, pozitív változást” ígért. korrupció a labdarúgásban és az én feladatom az, hogy győződjön meg róla, hogy az FA fegyelmi karja alkalmas a célokra.Ha szükségünk van a kormány segítségére, hogy extra hatalmat szerezzünk, akkor ezt meg kell tennünk ”- mondta. hogy képes legyen képviselni a vásárló klubot, az eladási klubot és az egy üzletben résztvevő játékosot.

Elismerte, hogy a játék jobb szélén “jobb” szabályozásra volt szükség, ahol “rossz dolgok történnek”

A bizottság is vizsgálatot folytat a sportban levő homofóbiáról, és Clarke azt mondta, hogy „személyesen szégyellte”, hogy a Premier League-i ​​homoszexuális játékosok nem érezték ki magukat. – Meglepődnék, ha nem kapnánk homoszexuális játékosokat a Premier League-ben, és én személy szerint szégyellem, hogy nem érzik magukat biztonságban, hogy kijöjjenek – mondta Clarke. azon emberek kisebbsége, akik úgy érzik, hogy az észlelt emberekre visszaélnek, különbözőek ”- tette hozzá. – Ez a viselkedés undorító és ki kell bontani. probléma”.