Miért nem az Unibet több ázsiai szereplőt vonz?

A baseball különböző. Ichiro Suzuki, Hideski Matsui, Park Chan-ho és Chu Shin-soo csak néhány csúcsminőségű japán és dél-koreai játékos, akik stelláris karriert és millió dollárt tesznek az Egyesült Államokban. Ausztrália (az Ázsiai Labdarúgó Szövetség tagja 2006 óta) sok tehetséget küld az NBA-ban játszani, de keveset a soccer-ről. MLS játékosok szerint a NYC FC Mix Diskerud a Unibet bajnokság leginkább felülbírált sztárja. Bővebben

Japán exportált egy maroknyi játékosot, akik mindegyike Tokió világhírű Shibuya átkelését hozhatná fel fej nélkül.Dél-Korea két nagyszerűen szerepelt az MLS-ben, de mindketten Hong Myung-bo, a 2002-es világbajnokság csapatkapitánya és a volt PSV Eindhoven, a Tottenham Hotspur és a Borussia Dortmund védője, Lee Young-pyo éppen a nyugdíjazás Unibet előtt mentek oda.

Bár nem volt sok verseny, Lee valószínűleg a legsikeresebb ázsiai import az MLS történetében.Martin Rennie edzője Vancouver alatt a koreai idő alatt, 2011-től 2013-ig, és jelenleg a Seoul E-land FC koreai második szintje. “Lee jól ment az MLS-ben, és az All-Star játékra választották, így tisztelték őt más játékosok és csapatok is” – mondta Rennie. “Élvezte a játékot, és nagyon népszerű volt a rajongókkal.” Rennie hozzáteszi azonban, hogy több ázsiaiaknak követniük kell Lee lépéseit, a mozgásnak az életmód és a pénzügy szempontjából értelme van. “A J.League és a K-League nem rendelkeznek fizetési plafonral, így a legjobb játékosok ebben a bajnokságban többet tesznek, Unibet mint az MLS-ben.Az ázsiai játékosok általában kevéssé ismertek ahhoz, hogy MLS-ként kijelölt játékosokká válhassanak, de Koreában és Japánban ilyen pénzeket játszhatnak. “Ugyanez igaz a kínaira is. Ausztrália talán más, mivel a futball helyzete jobban hasonlít Észak-Amerikára. Van fizetéskapcsok, nincs promóció és kiesés, és egy kemény sportpiac, amelyet tárgyalni kell. “A játék mindkét országban bizonyos értelemben túlélte az Egyesült Királyságból és Európából érkező bevándorlók hátterét, valamint az Egyesült Államok esetében Közép-Amerika közelmúltbeli érkezését” – mondta Lou Sticca, egy ausztráliai futballes ügynök. “Ausztráliában azt lehet mondani, hogy az ázsiai bevándorlás kiterjesztette a támogató bázist is.Mindkét ország látta a játék támogatását, mivel a nemzeti Unibet csapatok jól teljesítettek a világbajnokságokon. ”

A Sticca az Egyesült Államokban is foglalkozott, így David Beckham és LA Galaxy a nagy siker. Nem sok követett. “Egyszerűen nem létezik a radarukon” – mondta Sticca. “Az LA Galaxy túrákból származó kapcsolatok kapcsolatban maradtak, de Ausztráliát nem tekintik piacnak, amivel felvételre kerülnek.”

A közelmúltban bejelentett, hogy a tehetséges Socceroo Tom Rogicot az MLS klubok nem mondanának ellent. Rogic potenciális célpont, mert jelenleg a Celtic volt európai bajnokaiért játszik.Egy ausztrál vagy egy ázsiai Európában egy másik kérdés, amint Sticca rámutat Tim Cahillre, aki csatlakozott az Everton-i New York Red Bulls-hoz 2012-ben. “Cahill inkább egy ex-EPL játékos volt, mint egy Aussie.” Rennie rámutat. “Egyedülálló helyzetben volt, amikor csatlakozott az MLS-hez, mert karrierje során nagyon sikeres volt nemzetközi szinten.” Nem csak, de az ázsiai Unibet tehetségek inkább Európába járnak, ahogy Rennie magyarázza. “Úgy gondolom, hogy az MLS nem igazán a legtöbb ázsiai játékos radarán áll, és az MLS csapatok valószínűleg nem tudnak túl sokat a K-League és a J. League-ról, így nehéz nekik olyan piacról toborozni, t jól ismeri. ”

Néhány kölcsönös ismeretség hasznos lenne, és a Stateside fejlesztések történtek.Az Egyesült Államok kábeles és műholdas csatornája Az ONE World Sports élő bajnoki játékokat közvetít Kínából, Ausztráliából, Japánból és Koreából, valamint más kontinentális versenyekről, egyre nagyobb sikert arat.

, és láttuk ezt az első kézből is bizonyítékot az interneten az ázsiai labdarúgás, beleértve az AFC Bajnokok Ligáját és az Ázsiai Kupát is “, Joel Feld, a program végrehajtásért felelős alelnöke és alelnöke. termelés, mondta. “Ahogy az amerikai közönség unibet internetes sportfogadás egyre jobban tisztában van az ázsiai tehetségek bőségével, egyre több keresletet fogunk látni, hogy ezek a játékosok játszhassanak az Unibet észak-amerikai bajnokságokban.”

Lehet, hogy off-field előnyöket is, mivel ezek az országok sokkal közelebb vannak az európai régi világban lévő klubok és piacok építéséhez.Lee Young-pyo egyszer azt mondta, hogy megtanulja, hogyan játsszon Hollandiában és hogyan lehet nyerni Angliában. Vancouverben töltötte az idejét, hogy tanulmányozza a sportot, az ügyvitelt és a marketinget, és a koreai játékban ezekben a szektorokban nyíltan támogatta a játékot. ”

” A K-League minden bizonnyal megtanulhatja az MLS-t a jegyértékesítés és a marketing terén “- mondta Rennie. “Mindannyian tanulhatnak egymástól” – mondta Rennie. “A Japánban és Koreában a tehetséges technikai szereplők számára létrehozott ifjúsági rendszerek nagyon fejlettek és tovább fejlődnek. Az MLS nagyon erős bajnokságot hozott létre és off the field. Mindig vannak tanulságok a különböző országok és ligák között. “